ibis presents Europe Stage

13 Augustus 2019

World - ibis Team

Europe Stage
« De epische ervaring op het Sziget Festival in Boedapest, dat elke zomer begin augustus van start gaat, is moeilijk in woorden te vangen. »

Het is absoluut kolossaal en alle muziekstijlen zijn er aanwezig, het is een ongelooflijke week waarin de muziek wordt gevierd en ibis is er trots op opnieuw enkele van de beste opkomende artiesten ter wereld te kunnen presenteren op ons eigen podium. Van 7-13 augustus is op de ibis presents Europe Stage de hele week een wereldwijde mix non-stop livemuziek te zien.

 

Op de openingsdag, woensdag 7 augustus, organiseren we als aftrap een heel speciaal ibis MUSIC-evenement op het beroemde podium, met negen speciaal gekozen acts uit negen verschillende regio's over de hele wereld om op te treden voor het publiek in Sziget. Elk van de acts werd in eerste instantie gekozen na het analyseren van lokale luistergegevens met de hulp van onze partner Spotify, waarna ze mochten optreden voor publiek tijdens een van onze speciale ibis Music-evenementen. Elke act werd vervolgens door ons team van juryleden (inclusief vertegenwoordigers van Sony Music, Spotify en ibis) geselecteerd als de meest opwindende artiest uit hun regio, en we kunnen niet wachten om ze live te laten horen op 7 augustus.

 

Laten we dus de negen geweldige acts introduceren!

Maria Yfeu (Spanje, Zuid Europe)

Yfeu bracht haar debuutsingle 'Grudges' pas in maart uit op Spotify, maar het is nu al een favoriet op playlists, met meer dan 80.000 plays. Onlangs volgde 'Let It Grow (Up)', een ander mooi nummer met haar warme jazzvocalen die doen denken aan wijlen Amy Winehouse, met elementen van Adele en Lianne Le Havas. Tijdens een uitgeklede set bij ibis MUSIC voelden al onze juryleden het enorme potentieel van deze opwindende nieuwe artiest.

Nxdia (Verenigd Koninkrijk)

De 18-jarige Egyptische Nxdia bracht in december vorig jaar haar uitstekende tweede single 'Complex' uit op Spotify en sindsdien staat die in onze playlists. Een slimme mix van op hiphop geïnspireerde beats en synths met veel bas wordt aangevuld met een gedurfde, soulvolle zang die een enorm veelbelovend talent aankondigt, terwijl het gerespecteerde online smaakmakende platform Earmilk het nummer ondersteunt. Onze jury die een ster in de dop zag, koos haar unaniem uit onze Britse artiesten.

Gilsons (Brazilië)

Gilsons heeft de afgelopen maanden overal in Rio de Janeiro opgetreden en een sterke lokale aanhang opgebouwd. Het trio speelt een verslavende sambasound vermengd met een hedendaagse, moderne groove. Hun recente single 'Love Love Love' is te horen op Spotify's eigen afspeellijst 'Nova Som', waarin het grootste nieuwe Braziliaanse talent te horen is, en dat helpt om meer dan 600.000 plays te krijgen. Ze ondersteunden Sony Music-superster Lucas Lucco in hun thuisstad en wisten onze jury te overtuigen met hun muzikaliteit en geweldige vibe.

Qaayel (Marokko)

Qaayel heeft een modern kaleidoscopisch geluid dat verwant is aan de grote Canadese artiest The Weeknd, met een mix van r&b, soul en pop, en is een goed gestileerde aankomende popster met een coole esthetiek. Hij wordt gezien als een van Marokko's meest opwindende nieuwe talenten en brengt pas sinds 2018 muziek op Spotify uit, maar dat heeft hem een stevige impuls gegeven. Zijn nummer 'Reviled' is al meer dan 250.000 beluisterd en zijn nieuwe single 'By My Side' laat een briljante flair voor melodieuze pop horen die moeiteloos aansluit bij de wereldsterren. Een boeiend talent; hij schrijft, produceert, speelt en combineert al zijn muziek zelf, en zijn energieke liveshow won de stem van de jury.

MVNSI (België, Benelux)

Deze opwindende Belgisch-Congolese rapper is uitgegroeid tot een van de beste nieuwe stemmen in de Belgische urban muziek. Hij won op afstand de grote Belgische muziekwedstrijd 'De Nieuwe Lichting' en met zijn toegankelijke vorm van hiphop vermengd met afrobeats oogst hij lof uit de hele industrie. Zijn optreden op ons ibis muziekevenement in Brussel deed onze juryleden versteld staan door zijn vakkundige optreden en energie die het hele publiek in vervoering bracht. Hij stond in de Belgische Spotify hitlijst en zijn nummer 'Pas Question' werd regelmatig op de lokale radio gespeeld.

So Flow (Polen, Oost-Europa)

So Flow mixt jazz, soul en hiphop tot een groovegedreven popgeluid dat live prachtig werkt, en fans van Jorja Smith, Jordan Rakei en Elder Island zullen meteen enthousiast worden over hun aanstekelijke muziek. Ze hebben vele optredens gehad in Krakau en in heel Polen, waar ze een gezonde sociale media-aandacht kregen, en de juryleden waren onder de indruk van de liedjes tijdens hun ibis MUSIC-optreden en van de strakke muzikaliteit en vibe van de band.

Moglii (Duitsland)

Elektronische artiest Moglii is een rijzende ster, met een snel groeiend publiek dat op Spotify al miljoenen keren naar zijn tracks heeft geluisterd. Met een mix van synthesizergebaseerde productie en een warme, organische schrijfstijl voor popsongs heeft zijn muziek een geraffineerd en eigentijds geluid dat klaar is om zich over de hele wereld te verspreiden. Zijn energieke liveshow mengt geprogrammeerde beats met livetoetsenbord en zang, en het zal spectaculair klinken op de ibis presents Europe Stage, waar hij een extra zanger aan de line-up toevoegt. Naast het feit dat hij een opkomende superster is, bouwt hij ook reputatie op als songwriter/producent voor andere artiesten, zoals recent voor Elderbrook en Hayden James.

Glass Cristina (Mexico)

Deze band uit Cancun heeft een relaxed, soulvol elektronisch geluid, beïnvloed door Jungle, Bon Iver, Alt J en TV On The Radio. Hun nieuwste nummer 'Scaramouche' bouwt voort op het succes van hun vorige single 'Supermagic', die al meer dan 125.000 is gestreamd op Spotify. Hun optreden op ibis MUSIC in hun thuisstad was zinderend en iedereen kon voelen dat dit de band was die Mexico op het Sziget-festival zou moeten vertegenwoordigen.

Naë (Frankrijk)

– Met invloeden variërend van Amy Winehouse tot SZA en zingend in het Engels bracht Nae verfijnde en slimme soulvolle popmuziek naar ibis MUSIC en ondersteunde ze de Franse supersterren Boulevard Des Airs op onze show in Bordeaux. Ze is stevig geworteld in haar lokale muziekscene en lid van het artiestencollectief 'The World Wide Kids'. Ze heeft de potentie om de volgende Jain of Christine & The Queens te worden. Onze juryleden werden allemaal aangetrokken door haar boeiende optreden en ze was duidelijk de Franse kunstenares van onze keuze om mee te gaan naar Boedapest.

Na de ibis MUSIC-dag op de Europe Stage kunt u een nummer van elk van de negen artiesten bekijken op music.com en stemmen op de act die u als ibis MUSIC Winner bekroond wil zien. De hoofdprijs voor deze gelukkige artiest is een ongelofelijke mentorschapsdag bij de 4th Floor Creative Group van Sony Music UK, waar tijd wordt doorgebracht op de verschillende afdelingen met ontmoetingen met belangrijke medewerkers en leidinggevenden, met als hoogtepunt de unieke kans om een nummer op te nemen in Sony's eigen studio, waar enkele van de grootste acts ter wereld eerder hebben gestaan.

 

Als u naar Sziget gaat, kom dan op woensdag 7 augustus bij ons langs en bekijk onze line-up vol nieuw talent. En voor degenen die niet naar Boedapest kunnen komen, volg het evenement om exclusieve livetracks te horen en stem op uw favoriet!