Sziget Festival 2019

19 Juli 2019

World Team

Sziget Festival 2019
« Elk jaar vindt in augustus op een eiland in de Donau in de Hongaarse hoofdstad Boedapest één van de grootse festivals ter wereld plaats. »

Hier komen allerlei wereldsterren hun livemuziek en optredens opvoeren. Op het wereldberoemde Sziget-festival staan een week lang meer dan 1000 artiesten in een feest van muziek. In het verleden kwamen hier al – Prince, Rhianna, The Prodigy, Biffy Clyro en David Guetta, om aan te geven hoe groot het evenement is. 2019 is geen uitzondering met grote namen als Post Malone, Ed Sheeran, Foo Fighters en Martin Garrix.

 

Op het festival treden talrijke lokale artiesten op met allerlei stijlen, waardoor er een duizelingwekkend programma ontstaat dat alle genres overstijgt. En ons Europe Stage gepresenteerd door ibis is er weer bij met zeven dagen lang de meest fascinerende nieuwe muziek van over de hele wereld.

 

Op woensdag 7 augustus zie je hier een ode aan de aanstormende acts van ibis MUSIC die de afgelopen drie maanden over de hele wereld in ibis-hotels hebben opgetreden, met negen zorgvuldig uitgekozen acts uit onder meer Brazilië, Marokko en het VK. Van donderdag 8 t/m dinsdag 13 augustus treden er artiesten op uit het reguliere programma van het Sziget-festival, met belangrijke nieuwe acts als Algiers, Sophie Hunger en Naaz.

Artiesten van ibis om op te letten

Ben je erbij in augustus? Hier zijn alvast enkele geweldige aanstormende bands die op het festival spelen en die we van harte aanbevelen.

 

Liefhebbers van punk-rock brengt Idles uit het Britse Bristol een rauwe, authentieke energie in hun optredens en ze zijn in eigen land heel beroemd geworden. Hun tirades in liedjes als ‘Mother’ en het vurige engagement van ‘Danny Nedelko’ zijn de beste illustraties van het karakter van deze unieke band. Amusant, rauw en politiek geladen, ze zijn een must voor elke rock ‘n’ roller. (Mastercard STAGE by A38, dinsdag 13 aug. 19.15 uur)

Spotify Spotify

Als je kennis wil maken met een gave nieuwe band om over aan je vrienden te vertellen, zorg dan dat je vooraan staat bij Parcels. De band uit Byron Bay, Australië, nu gevestigd in Berlijn beschrijft zichzelf als "een mix van electro-pop en disco-soul” en ze bouwen altijd en overal een feestje. Bekijk hun single ‘Overnight’ (geproduceerd door niemand minder dan Daft Punk) om een indruk te krijgen van hun verslavende, met funk doorspekte pop. (Mastercard STAGE by A38, zondag 11 aug. 22.00 uur)

Spotify Spotify

De Bulgaarse producent Kink kan alles met dansmuziek en weet zijn technische meesterschap te combineren met een wonderbaarlijk talent om een feestje te bouwen. Hij loopt in de electro-scene voortdurend voorop met zijn vernieuwende stijl en weet met zijn zware beats steeds weer de dansende menigte op te zwepen. Kink staat bekend om zijn spontane live-optredens en gebruikt analoge synthesisers en experimentele knoppen om te improviseren met een smeltkroes van house, jazz en acid sounds die elk zwaar geluidssysteem tot het uiterste drijft! Bekijk online zijn vele energieke Boiler Room-sessies voor een glimp van waar hij goed in is. (Samsung Colosseum, zaterdag 10 aug. 04.00 uur)

Spotify Spotify

Soms heb je even een moment nodig om het rustig aan te doen en je tempo te verlagen. Helemaal uit Texas in de VS komt het instrumentale trio Khruangbin met een heerlijk gevoelige en ontspannende surfrock-sound. In elkaar overvloeiende en galmende gitaren glijden gracieus langs bezielde, warme baslijnen, waardoor je in een wattendeken naar een andere omgeving wordt vervoerd. Het album ‘Con Todo El Mondo’ uit 2018 werd even snel als onverwacht een klassieker. (Mastercard STAGE by A38, dinsdag 13 aug. 00.30 uur)

Spotify Spotify

Tot slot een typisch Europese sound die je voeten van de vloer haalt met het uit Barcelona afkomstige Maruja Limón. De talentvolle groep van vijf maakt traditionele flamencomuziek voor de 21e eeuw; doordrenkt van klanken uit het genre, maar bewerkt met een brede mix van energieke liedteksten. Briljante muzikanten en overtuigende zang worden samengevoegd tot een authentiek Spaans geluid dat ook liefhebbers van moderne pop zal aanspreken - luister op Spotify maar eens naar het nummer ‘Más de Ti’ voor een perfect voorproefje van hun charme. (Europe Stage gepresenteerd door ibis, dinsdag 13 aug. 19.15 uur)

Spotify Spotify

Het Sziget-festival vindt plaats van 7 t/m 13 augustus. Kaarten zijn hier verkrijgbaar - https://szigetfestival.com/en/

 

©Rockstar Photographers